U bent hier:Skip Navigation LinksHomepage » De kliniek » Over regeneratieve geneeskunde

Regeneratieve geneeskunde, wat is dat?

De behandelingen in de Da Vinci Kliniek zijn gericht op regeneratieve geneeskunde, een ruime definitie voor innovatieve medische behandelingen die het lichaam aanzetten tot herstel of vervanging van beschadigde en/of zieke cellen en weefsels. Regeneratieve geneeskunde is gericht op de ondersteuning en activatie van genezingsprocessen, die zullen leiden tot een toename van de kwaliteit van leven.

Hyperbare zuurstofbehandeling

Mensen die kampen met chronische wonden en lijden aan slagaderverkalking, diabetes of die stralingstherapie ondergaan, kunnen gebaat zijn bij de zuurstof-onder-druk-behandeling. Het doel van hyperbare zuurstofbehandeling is dat door het inademen van 100% zuurstof onder druk, de concentratie zuurstof in het lichaam 12,5 maal vergroot wordt. Hierdoor genezen chronische wonden, waaronder die bij mensen met suikerziekte, beter. In bestraald weefsel zorgt de zuurstof voor de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes. Dit heeft een gunstig effect op het herstel van bestraald weefsel. Tevens heeft hyperbare zuurstofbehandeling een gunstig effect op het bestrijden van bepaalde infecties.

De behandelingen vinden plaats in de hyperbare kamer. In de hyperbare kamer krijgt u onder druk 100% zuivere zuurstof toegediend via een neus-mondmasker of via een zogenaamde zuurstofkap (hood).

Door de hyperbare kamer onder druk te brengen zal de zuurstof hoeveelheid in slechtdoorbloede gebieden fors toenemen. De hoogte van deze druk is 2.5 bar. Deze druk komt overeen met de druk op 15 meter diepte onder water. In de hyperbare kamer staan twaalf ‘vliegtuigstoelen’ opgesteld waarin u gedurende de gehele behandeling comfortabel kunt zitten. Indien nodig wordt u op een bed of rolstoel naar binnen gereden. Tijdens de hyperbare zuurstofbehandeling kunt u TV kijken, muziek luisteren of lezen. Gedurende de behandeling zal er altijd een medewerker van de Da Vinci Kliniek zijn om u te begeleiden.
hyperbare kamer
Stel een vraag