Een TCOM meting ondergaan

Om goed te kunnen beoordelen of een hyperbare zuurstof therapie bijdraagt aan de wondgenezing, is het noodzakelijk om een aanvullend onderzoek te verrichten in de kliniek. Dit onderzoek noemen wij een TCOM test. 

Deze pagina geeft u een korte beschrijving van de TCOM meting en tracht u hierover zoveel mogelijk duidelijkheid te geven. Het kan een enkele keer voorkomen dat patiënten na de TCOM metingen in aanmerking komen voor een aanvullende meting. Deze vindt plaats in de hyperbare zuurstofkamer.

Mocht u, na het lezen van deze pagina, nog vragen hebben, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij zijn natuurlijk bereid om uw vragen te beantwoorden.

Wat is een TCOM meting?

TCOM staat voor transcutane oxymetrie, wat betekent dat uw zuurstof gehalte wordt gemeten dóór de huid met behulp van zogenaamde sensoren. Eén sensor wordt geplaatst op de borst, twee andere sensoren komen op het onderbeen (kuit) en twee andere sensoren komen op de voet. In de behandelkamer ontdoet u zich van boven- en onderkleding; uw ondergoed mag u aanhouden. Daarna gaat u op uw rug liggen op de behandeltafel (onder dekens) met de benen recht vooruit. Voor iedere sensor wordt een speciale plakker aangebracht op het lichaam die daarna gevuld wordt met een vloeistof waarin de sensor wordt bevestigd. 

Tijdens de TCOM meting kunnen drie onderzoeken uitgevoerd worden. Het is op voorhand niet aan te geven of alle drie de onderzoeken gedaan worden. Dat is afhankelijk van de uitslag van het vorige onderzoek. 

Voor meer informatie raden wij u aan om onze digitale voorlichtingsbrochure over TCOM te downloaden. 

TCOM meting Da Vinci Kliniek
Stel een vraag